850 jaar Hanze

Wat gebeurt er als kunstenaars vrij spel krijgen in een eeuwenoude erfgoedbibliotheek? Dan ontstaat er een bijzonder jubileumboek, geen gewoon jubileumboek. Meer een object, waar brutalisme, anarchisme, minimalisme en de liefde voor bijzondere materialen samenkomen. De adembenemende resultaten van de kunstenaars zijn vereeuwigd onder de titel Hanze art oude boeken nieuwe kunst. En hoewel het ‘jubileumboek’ zich naadloos tussen zijn oude broeders schikt, is het met zijn gepreegde lederen band, de fuchsia ‘kleur op snee’, dito leeslinten, de met gaas omplakte rug en afneembare titel een verrassende en hedendaagse ode aan het boek en aan de Hanze.

Klik voor een impressie

850 jaar Hanze

20 jaar Groen en Schild

Over de mensen, de werkplek en het werk van studio Groen+Schild. Over Ellen en Tine, de grondleggers van de studio. Over 20 jaar samen werken en de wereld een beetje mooier en duurzamer maken. En over misschien wel het meest markante gebouw in Deventer, de Grijze Silo. Een massief ogend betonnen pilaar van 51 meter hoog uit 1961. Een prachtig, brutalistisch gebouw en dé werkplek van deze groep architecten en interieurarchitecten. De publicatie met een formaat van 285 x 400 mm doet denken aan de Grijze Silo zelf en het gebruikte, ruwe papiersoort is geïnspireerd op de grove structuur van het gebouw. Prachtige beelden, uit de kluiten gewassen typografie en fraaie portretten maken van deze 20-jarige jubileum publicatie een heerlijk hebbeding.

klik voor een impressie

20 jaar Groen en Schild

22 jaar Houdbaar

Dik twee decennia bijzondere concepten, grafische ontwerpen en indringende fotografie in een uniek jubileumboek. Een boek vol met toffe beelden en pakkende verhalen, samengesteld uit mooie, tactiele papiersoorten en gevat in een fraai jasje. Lees over de ontmoeting met een furieuze handboekbinder, met Koning Winter en met een trouwe viervoeter. Over een wakend oog van Karel Appel, pure kinderarbeid, keuzestress en oplettende bewakers, maar ook met de verrassende kanten van ijdele hoop en waardeloze troep. Wel eerst even het zegel verbreken.

Klik voor een impressie

22 jaar Houdbaar

75 jaar Witteveen+Bos

Van oprichting tot en met de ambities. Het 75-jarig jubileumboek van Witteveen+Bos is een mix van historie en toekomst. In beeld, in materiaal en in beleving. Het moderne gevoel van het omslag gevat in een klassiek linnen cassette. Een wereldwijde maatschappelijke ambitie die letterlijk voortkomt uit de roots van de organisatie. Fraaie portretten afgewisseld met projectbeelden, bijzondere hoofdstuk-openingen en tijdlijnen. Toekomst en historie gebroedelijk naast elkaar in fraai gedateerde beelden en artist impressions. Een fijn boek om terug te kijken en vooral om vooruit te dromen.

Klik voor een impressie

75 jaar Witteveen+Bos

150 jaar NVJ

50 portretten van het recht gebundeld ter gelegenheid van het 150 jaar tellende jubileum van de Nederlandse Juristen Vereniging. Voor deze bijzondere uitgave ontwikkelde we een ‘eenvoudig’ grid om recht te doen aan de verhalen, het beeld en de one-liners. Eenvoudig maar dan wel met tekstelementen opgebouwd uit zwart en een extra donkergrijze PMS. In combinatie met het licht crème papier ontstaat er hierdoor een zachter contrast waardoor het boek erg prettig leest.

Klik voor een impressie

150 jaar NVJ

100 jaar AHA

AHA…. een uniek boek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Alexander Hegiusstraat in Deventer. Een boek vol feiten, wetenswaardigheden en een boek vol bijzonder beeldmateriaal uit de ‘early days’. Om het vooral ook een boek van ‘nu’ te maken hebben we met de kleur rood stevige hedendaagse accenten aangebracht. Het boek heeft vele invalshoeken die steeds weer anders zijn vormgegeven.

Klik voor een impressie

100 jaar AHA

400 jaar Schut

KlikDe kunst van het papier maken, van vodden tot papier. Een unieke uitgave met een collectie bijzondere papiersoorten ter gelegenheid van 400 jaar Schut. We’re paper junkies...

Klik voor een impressie

400  jaar Schut

10 jaar Carlos

Carlos in Huis is misschien wel de meest bijzondere woonwinkel. Niet alleen verkopen zij de mooiste meubels en adviseren ze je bij je inrichting, ook zijn ze met hun store gevestigd in een van de markantste gebouwen van Deventer. Een monumentaal bankgebouw uit 1896. En de hele transitie van monument naar winkel hebben we samengebracht in een fraai boekwerk, waarin de corporate kleur op het minimalistische omslag de hoofdrol speelt. Dezelfde tint hebben we doorgezet op de zijkant van het boek waardoor één groot, geel, sereen, onderscheidend en solide blok ontstaat. Het boek bevat interviews, historie van het gebouw, de metamorfose naar winkel, de favorietenreeks van Carlos zelf en een impressie van de mooie collectie. Een collectie met een grote C...

Klik voor een impressie

10 jaar Carlos

50 jaar Yama

Umami, the fifth element of taste. Een bijzonder company-boek voor Yama over geuren, gerechten, technieken, perfectie en smaakbalans. Over de fascinatie voor de Japanse eetcultuur. Ontworpen met een Japanse insteek en een minimalistische gedachte om recht te doen aan de fraaie beelden van de kleurige en esthetisch vormgegeven ‘foodsculpturen’. En met krachtige portretten van onze hand. Het omslag is volledig bedrukt in twee tinten folie; glans goud en mat rood. Een boek om je vingers bij af te likken...

Klik voor een impressie

50 jaar Yama

1250 jaar Deventer

Deventer vierde in 2018 het 1250-jarig jubileum van de stad. Mooie aanleiding om een 1250-pagina tellende beeldbijbel te ontwerpen dachten wij zo. Een unieke boekpublicatie vol met beelden van het Deventer van nú, bijeen gebracht door 471 beeldmakers! Het binnenwerk met 2169 beelden heeft door de houthoudende papierkwaliteit een bijbels karakter meegekregen en het minimalistisch rode linnen omslag voorzien van één kleur foliepreeg maakt het geheel mooi af. Hell of a job, maar wat leuk! En 5000 exemplaren binnen no-time uitverkocht. Een ware bestseller.

Klik voor een impressie

1250 jaar Deventer

3 jaar Werchter

3 years 2 friends 1 festival is een beeldverslag van 2 goede vrienden die 3 jaar Rock Werchter met elkaar beleefd hebben. Het 3-jarig jubileumboekwerkje is een selectie van de vele foto's die de twee vrienden samen hebben geschoten op in totaal 12 dagen festival. Een beeldverslag van de zinderende hitte tot de zompige modderpoelen, van bier, bands en rock and roll. De ondertitel 'Two basterds in the wild' zegt genoeg dat de inhoud niet voor iedereen is... Het unieke en bijzondere boekwerkje is dan ook slechts in oplage twee geproduceerd, voor elke basterd één...

Klik voor een impressie

3   jaar Werchter

25 jaar Demcon

25 jaar innovatie in technologie en ondernemerschap samengebracht in een jubileumboek met in basis persoonlijke inzichten van medewerkers. De in zwartwit gevatte tijdslijn, de technologische diepgang, de statements van relaties en de uiklapper met portretten van de mensen achter Demcon maken het boek uniek en compleet. Op het integraal omslag is het beeldmerk van Demcon doorvertaald in braillelak. Een eigentijds boekwerk waar Demcon de aankomende 25 jaar mee vooruit kan.

Klik voor een impressie

25 jaar Demcon

5 jaar Avila

Avila Reizen heeft het 5-jarig jubileum aangepakt om samen met haar reizigers een bijzonder beeldboek te maken. De prachtige beelden van Zuid- en Midden Amerika en Afrika gevangen door de lens van de reiziger. Het boek toont daardoor één en al beleving. Het ruime formaat van de publicatie maakt het een waar koffietafelboek. Tekst en beeldcredits zijn samengebracht op infographic-achtige pagina's waardoor alle aandacht uit gaat naar de paginagrote beelden. Kortom smullen van verre en exotische oorden, tijd om de koffers te pakken...

Klik voor een impressie

5 jaar Avila